Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Méregtelenítés olajrágással

Ágnes tippje

Az olajrágás az egyik legkíméletesebb és legtermészetesebb egészségmegőrző eszköznek nevezhető. Ázsiából származik e nagyon régi szokás. A segítségével méregteleníthető a szervezet, sőt állítólag meggyorsítható a betegségekből való kigyógyulás is.
Az „olajrágás” lényege, hogy reggel, éhgyomorra kell az olajjal tisztítani a szervezetet. Ugyanis éjszaka, alvás közben a szervezet dolgozik, méregtelenít. A száj nyálkahártyáján kiválasztódnak a szervezet számára káros anyagok (adalék anyagok, gyógyszermaradványok, stb.).

Télikabátok nyári tárolása

Ágnes tippje

A tavaszi-nyári jó időben sem szabad megfeledkeznünk téli ruháinkról, ha jövőre is újra hordani szeretnénk őket. Megfelelő tárolással akár évekkel is meghosszabbíthatjuk ruháink élettartamát, és hirtelen lehűlés esetén is bármikor előkaphatjuk melegebb kabátunkat.

A téli ruhák elpakolásának több célja is van: egyrészt, hogy hely szűke esetén a nyári ruhák kerülhessenek elérhető közelségbe, másrészt, hogy megóvjuk azokat a molytól és a portól. Amikor elérkezik a téli ruhák vakációjának ideje, végezzünk alapos és gondos munkát az elpakolásuknál!

Ezüstékszer tisztítása

Ágnes tippje

Házi praktikákra érdemes tartani otthon egy tubus teljesen egyszerű, olcsó fajta fogkrémet – ez ugyanis a megfeketedett ezüstök tisztítására kiváló és sok másra is használható.

Fűfolt eltávolítása

Ágnes tippje

Házi praktikákra érdemes tartani otthon egy tubus teljesen egyszerű, olcsó fajta fogkrémet – ez ugyanis a fogak tisztítása mellett számos más dologra is használható. Tisztítani lehet vele például a fűfoltot...

 

Enyhébb rozsdafoltok eltüntetése

Hatékony és költségkímélő módszer ha olajat és ecetet 1:1 arányban összekeverünk és ezzel kenjük be a mosogatóban, csapon, edényen vagy egyéb fémfelületen keletkezett rozsdafoltot. Pár perc után szivaccsal, konyhai papírtörlővel vagy vattapamaccsal át kell dörzsölni, s a rozsdafolt elhalványodik.

A nagy rozsdatelepeken ez a keverék sem segít, az enyhébb rozsdafoltok ellen hatásos.

 

Szódabikarbóna, a kéztisztító és körömfehérítő

Ágnes tippje

Nedvesítsük be a kezünket és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával úgy, mintha szappanoznánk. Utána mossuk le.  A bőr tiszta és lágy lesz ettől a lemosástól. 

Ha a körmünk koszos, és fehéríteni szeretnénk, nem elég az előbbi lemosás. A körömápolás előtt áztassuk be a kezünket egy tál langyos vízbe, amihez 3 evőkanál szódabikarbónát kevertünk!

A gyerekszoba padlója

A kicsik legszívesebben a földön játszanak, és mint tudjuk, imádnak csúszni-mászni, ezért fontos szempont, hogy milyen legyen a padlóburkolat.

A gyerekszobába semmiképpen nem jó a hideg kő! A padlószőnyeg bár melegebb, de nehezen tisztítható, ráadásul az atkák kedvenc lakóhelye.

A legjobb választás a jó minőségű laminált vagy kész parketta. Barátságos hangulatot áraszt, könnyen tisztítható és strapabíró. A mint a játéktérre, az ágy és az asztal környékére pedig csúszásgátlóval ellátott szőnyeget érdemes tenni.

Szőnyegvásárlás

Viaszos padló tisztítása

Ágnes tippje

A viaszos padlót legeredményesebben hideg teafőzettel tisztíthatjuk.

Szőnyegtisztítás

A szőnyegtisztítás egyik módja, ha közönséges konyhasóval alaposan átdörzsöljük a szőnyeget. Így visszanyeri eredeti színét.

Feliratkozás a következőre: tisztítás