Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Vadító vagy romantikus - rózsaszín lakásban

Ágnes tippje

A rózsaszín sokféle hangulatot sugallhat: lehet megnyugtató, vadító, romantikus, erotikus, de lehet kislányosan fiatalos is. Az árnyalatoktól függően más-más hatást vált ki, egyvalami azonban közös: természetes életerőt és energiát sugároz.

Színek, minták és lakástextilek

A legsemlegesebb, legunalmasabb szobát is megbolondítja egy izgalmas színű, például olajzöld, khaki, pink vagy narancs ágytakaró.

Ősz a lakberendezésben

Az ősz közeledtével lakásunk is átveszi az új évszak hangulatát. Vannak tárgyak, színek, amelyek tükrözik a kissé melankolikus ősz hangulatát. Ekkor a lakásban inkább a melegebb árnyalatok, a barna, a bordó, a burgundi a kívánatos, hisz valaminek muszáj a kinti hideget, szürkét ellensúlyoznia.

Hogyan válasszam ki a fal színét?

Ha olyan szerencsés vagy, hogy diszperziós festékkel festheted a lakást, álmaidnak, vágyaidnak csak a fantáziád szab határt. A mai festékekkel akár évente, sőt akár szezononként is más színvilágú otthonod lehet, hisz saját magad is ki tudod festeni a szobát.

Milyenre fessem a falakat, ha mészfestéket használhatok?

Mielőtt festés/festetés előtt a színeken kezdenél gondolkodni, érdemes kideríteni, milyen festéket használhatsz. Régi épületek falai ugyanis sokszor nem bírják a diszperziós festékeket, bevizesednek alatta és ledobják a festéket, bepenészednek, így ezeket csak mészfestékkel szabad festeni.

Minták a lakásban

Ágnes tippje
Jellemzők: világos, szoba, szín, sötét, minta

Általános igazság, hogy a nagy minták, a sötét színek kisebbítik a szobát, ellenben az apró mintázat és a világos színek nagyobbnak láttatják.

Harmónia a lakásban

Lakástextilek megválasztása

Ágnes tippje

Szőnyegtisztítás

A szőnyegtisztítás egyik módja, ha közönséges konyhasóval alaposan átdörzsöljük a szőnyeget. Így visszanyeri eredeti színét.

Feliratkozás a következőre: szín