Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az Aloe Sunscreen Spray

A múlt héten a Balatonnál nyaraltunk. Rékával, a kislányommal gyakorlatilag csak aludni jártunk haza a strandról – szóval napsütésből kegyetlen terhelést kapott a bőrünk. Ráadásul szőke, fehér bőrű népség vagyunk. Nem is nagyon szokott sikerülni megúszni a leégést… A legjobb ellenszernek eddig a sárgarépa bizonyult, vagyis hogy indulás előtt és egész nap folyamatosan nyulak módjára répát rágcsálunk, hogy legyen miből a szervezetnek azonnal barna pigmentet készíteni.

A klímaberendezést tanácsos karbantartani

A nyári hónapok, de legkésőbb a készülékek használata előtt ajánlott a klímaberendezéseket kitisztíttatni, mert a működtetés az egészségre nézve veszélyeket rejthet magában. Különböző baktériumok, gombák telepedhetnek meg a klímaberendezés vagy a szellőzőrendszer közegében, a szűrőkön és a légkezelő gépekben, valamint a légcsatornában felhalmozódott porban, ezek a használat során kijutnak onnan és allergiás, valamint asztmás megbetegedéseket okozhatnak.

Ötletek a szúnyogok távoltartására

Ágnes tippje

Sokszor sajnos a szúnyogháló sem véd a szúnyogoktól, mert azok a fránya dögök átfúrják magukat a legkisebb lyukon is, vagy épp lesben állva az ajtónyitáskor slisszolnak be a lakásba. Ilyenkor a szobában használhatunk mindenféle rovarölőket, csapdákat, párologtatókat, meg persze megpróbálhatjuk őket a szúnyoghálótól is távol tartani.

Grillezés mesterfokon – hogy előzzük meg a rákkeltőket?

A grillezés egyik rákfenéje a rákkeltő anyagok kialakulása. Túl magas hőmérsékleten, illetve a zsír égésekor szabadulhatnak fel az úgynevezett heterociklusos aminok, amelyek a korommal, füsttel jelennek meg a sültek felületén. Ezért az az igazi egészséges grillétel az, amely megfelelően alacsony hőmérsékleten sült.

(kép: ezertipp.hu)

Grillezés mesterfokon – grillező alkalmatosságok

Ágnes tippje

​​​​​​Mindenki tudja,hogy megfelelő eszközzel jobban megy a munka. Így van ez egy kerti sütögetésnél is. Ha megfelelő a sütő, a faszén, jobb lesz a parázs és az étel is. Ráadásul nem tűnünk a barátok szemében sem tök bénának.

Grillezés mesterfokon – sütnivaló húsok előkészítése

Ágnes tippje
A grillezéshez porhanyós, kissé zsíros húst válasszunk, a zsír majd úgyis kisül belőle. Sertésből jó a tarja, a szép márványozott marha, a baromfiakat meg jó előre pácoljuk be! Ha fapálcikás nyársat készítünk, egy éjszakára áztassuk be a fát, mert így könnyebben lejön róla a hús, amit mindig a közepén szúrunk át. Az előkészített nyársakat alufóliába tekerve, a szelet húsokat, apró pecsenyét és a megtisztított zöldségeket fedeles dobozban tároljuk felhasználásig! A hússzeleteket jó legalább egy napig pácolni.

Grillezés mesterfokon – parázs és kellékek

Ágnes tippje

A grillszezon kezdetén nem árt feleleveníteni néhány alapvető grillezési fortélyt. Tulajdonképpen mindaz, amit itt összegyűjtöttem, mindenkinek a könyökén jön ki, mégis tapasztalatom szerint valahogy élesben mindig jó, ha van hol utánanézni.

Ribizkekrém leves

Verka tippje

Az alábbi recept előkészítése kissé ugyan macerás, de megéri. Ugyan be kell vallanom, hogy az előkészítésben még soha nem vettem részt, hiszen készen juottam hozzá az legfontosabb alapanyagához a ribizkepéphez. Keresztszüleim csak ezért a receptért ültettek kertjükben ipari mennyiségű ribizlibokrot és a piros bogyócskák érésekor manufakturában készítik el az egész családnak az éves ribizkekrémleves alapot.

Napozás nap nélkül

Ágnes tippje

Egyre többen használnak önbarnító szereket, így már nyár elején napbarnítottak lesznek. Azonban vigyázzunk, mert önbarnításnak is vannak szabályai, amiket érdemes betartani, különben szép barna bőr helyett narancssárga-barna foltossal „büszkélkedhetünk”!

Milyen hosszú legyen a függöny

Ágnes tippje

Lakberendező műsorokban látni, hogy a hálószobába amolyan uszályos függönyt tesznek, azaz hosszabbat, mint amilyen magasan a karnis van. Őszintén szólva nekem ez nem tetszik, persze az uszályos ruha sem. Hiába kelt gazdag benyomást. Én inkább a használható lakás, így a használható függöny híve is vagyok. Épp ezért akár hosszú, akár rövid függönyt használok, az alábbiakat tartom be.

Feliratkozás a következőre: nyár