Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Zafír – az elfogadás kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

A zafír segít az érzések kifejezésében és megélésében. Akkor szükséges, amikor adott emberek vagy élethelyzetek elfogadása, illetve kezelése túl nagy lelki nyomást jelent.
Oldja a stresszt, az érzelmi blokkokat, a depresszív hangulatot nyugtatja, és kiegyensúlyozza a kedélyállapotot.
A zafír elnevezése igen ősi, egyesek héber eredetűnek tartják, mások egy szanszkrit kifejezésből származtatják, mely a Szaturnusz bolygónak szentelt drágakövet jelölt. Az új Jeruzsálem egyik alapköveként már a Bibliában is megemlítették a zafírt. A középkorban papi gyűrűkbe foglalták.

Hegyikristály – a mentális erő kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

A hegyikristály elsősorban olyan élethelyzetekben nyújt segítséget, amikor szükséges a hatékony figyelem és a szellemi összeszedettség. Élénkíti a mentális teljesítőképességet, a koncentrációt és a memóriát.
A görög krüsztallosz (jég) szóból, mert az ókoriak örökre megfagyott jégnek tartották. Amulettként, Afrika és Ausztrália egyes népeinél esőhozó szerepe miatt közkedvelt. A monda szerint energiákat koncentráló kristálykő csillogott Artúr király legendás kardján is.
Használata: tanuláshoz, munkához tegyél ki az asztalra egy hegyikristálycsúcsot.

Rózsakvarc – az intimitás kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

A rózsakvarc segít a szenvedélyek megélésében azoknak, akik nem merik felvállalni természetes, ösztönös vágyaikat. Hasznos lehet, amikor hiányoznak az életből az intenzív testi és lelki élmények, illetve nehezen megy mások közel engedése, az intim kapcsolat kialakítása.

Citrin – az optimizmus kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

Ez a napsárga kő fokozza az életörömöt, melegséggel árasztja el a lelket. A citrin bátorrá, nyitottá, elszánttá, temperamentumossá tesz, mégsem meggondolatlanná, hanem meggondolttá. A citrinen keresztül megtanuljuk a kívánságainkat és az elképzeléseinket keresztülvinni.
A római legionáriusok a mellkasukon viselték ezt a követ, hogy védve legyenek a haragos pillantásoktól és irigy intrikáktól. A citrint a középkorig a Nap köveként tisztelték.
Használata: viselj egy medált a szívcsakra felett.
 

Jáde – a bölcsesség kristálya

A zöld színű jádekő segít zaklatott, felkavart lelkiállapot esetén is nyugalmi állapotba kerülni, és a figyelmet kellőképpen összpontosítani. Hatékony eszköze az emberekkel való intuitív és lelki beállítottságú kommunikációnak, segíti a ráhangolódást és az együttműködést. Hatékonyan oldja a stresszt, csökkenti a feszültséget, összehangolja a jobb és a bal agyfélteke működését.
A jádekő az ókori Kínában a lelki béke és a hosszú élet szimbóluma volt. A maják a szerelem köveként tisztelték, az indiánok körében pedig az aranynál is többre becsülték.

Holdkő – a nőiség kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

Holdkő, a sejtelmes holdfény kőbe zárva. Segít a különböző női szerepeket (párkapcsolat, anyaság, nagyszülőség) a legteljesebben megélni. Oldja a lelki feszültséget, a gátlásokat, erőt ad az érzések, a vágyak felvállalásához és természetes kifejezéséhez. A holdkő több életörömöt hoz, és erősíti a női kisugárzást.
A görögöknél és a rómaiaknál a termékenység szimbólumaként tisztelték, amely a Hold tulajdonságait itt a Földön felerősíti.
Használata: viseld gyűrűként vagy nyakékként.
 

Akvamarin – az önbizalom kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

Az akvamarin erősíti a magabiztosságot, csökkenti a depresszív hangulatokat, és segít abban, hogy felelősséget vállalj önmagadért. Energetikája szétzúzza a káros, önromboló programokat, melyek aláássák az önbizalmat.

Borostyán – az életöröm kristálya

A borostyán az őskori fák fosszilis maradványa, gyantakövülete. Segít az érzések kifejezésében és megélésében. Akkor szükséges, amikor adott emberek vagy élethelyzetek elfogadása, illetve kezelése túl nagy lelki nyomást jelent. Oldja a stresszt, az érzelmi blokkokat, a depresszív hangulatot nyugtatja, és kiegyensúlyozza a kedélyállapotot.

(kép:pixabay.com)

Ametiszt – az ellazulás, nyugalom kristálya

Ágnes tippje
Téma: Egészség

Az ametisztkristály természetes nyugtató. Hatékony segítség stresszes, feszültséggel teli időszakokban, amikor nehezen megy a lazítás és a megfelelő kikapcsolódás. Energiája hatékonyan nyilvánul meg a huzamosabb ideje fennálló lelki, érzelmi nyomásnál, illetve az alvászavarok esetében is.
Az ametisztet már az ókori görögök is nagy becsben tartották, amulettként hordták, mert azt hitték róla, hogy hordozóját megvédi a részegségtől (az amethüsztosz görög szó, jelentése: nem részegítő). A régészek több ezer éves azték sírokban is találtak ametisztköveket.

Gránát – a vitalitás kristálya

A gránátkristály használatával természetes módon növelhető a teljesítőképesség, az életerő. Nagyobb energiát, összeszedettséget ad a sikeres megvalósításokat igénylő élethelyzetekhez, tevékenységekhez. Kimerültség ellen és az immunrendszer erősítésére is alkalmazható.
A gránát a buddhizmus szent köve, Indiában a kundalini-tűzzel, az ősi átalakulás tüzével hasonlítják össze. A középkorban talizmánként az utasoknak meg a keresztes hadjáratra induló lovagoknak adták, mert úgy hitték, sebezhetetlenné válnak tőle.

Feliratkozás a következőre: kristály