Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Párnafű (Soleirolia soleirolii)

A párnafű (Soleirolia soleirolii) a csalánfélék (Urticaceae) családjába tartozó szívós évelő. Eredeti élőhelyén, Szardínián és Javán fűszőnyegként kúszik a talajon, a sziklákon és falrésekben így magyar nevéhez hűen zöld párnát képez, ahol megjelenik. A párnafüvet édes kis levelei miatt tartják.

Pénzhozó növények elhelyezése a lakásban

 A feng shui szerint egyes növények kerekded leveleik révén segítenek a pénzt behozni az életünkbe, alakás egyes területei pedig más és más területen hatnak. Így tehát az otthonunk minden része is más és más hatással van a pénzszerzési képességeinkre.

Hova kerüljön a számítógép és a monitor?

Ágnes tippje
Téma: Ezotéria

A fenc shui szerint nem mindegy, mit hová helyezünk el akár az íróasztalunkon is. Sokban befolyásolhatja ugyanis a teljesítményt, ha valami nem jó helyen van.

Feng shui tippek a hálószobába

Sokan hisznek a feng shuiban, sokan nem. Egy viszont biztos. Számos olyan lakberendezési ötletet tanulhatunk a szakértőitől, ami kellemesebbé teheti az életterünket.  A hosszú folyosó vége a rossz energiák gyűjtőhelye. Ezért ne ott legyen a hálónk! Az ágy ne legyen az ajtóval szemben, viszont lássunk rá, mert az biztonságérzetet ad. Az ágy közelében szabadon lévő gerendák, kiugró sarkok megzavarják a nyugodt pihenést, hosszú távon pedig fejfájást okozhatnak.

A pozsgafa (Crassula ovata)

 

A pozsgafa Dél-Afrikában és Madagaszkár szigetén őshonos, innen terjedt el a világ minden részére, mint dísznövény. Valami rejtélyes okból a köznyelv majomkenyérfának is nevezi (helytelenül).

Feliratkozás a következőre: feng shui